Zwemkleding voor kinderen van 3 jaar: 3 tips

thumbnail

Het kopen van zwemkleding kan tegenwoordig overal. Van de goedkoopste winkels tot merkwinkels verkopen diverse zwemkleding. Hoe weet je als vader en moeder of je de juiste zwemkleding voor je peuter van 3 jaar hebt gekocht? Om je een beetje daarbij te helpen geven wij 3 tips mee om mee te nemen bij het aanschaffen van zwemkleding voor je peuter.

Tip 1: Lees de label

Zwemkleding is gemaakt om erin te zwemmen. Wat voor stoffen bevat dan zo een textiel? Lees het label! Je kunt namelijk op het label terugvinden van welk materiaal de zwemkleding gemaakt is.

Veel voorkomende materialen die gebruikt worden bij het maken van zwemkleding is toch elastaan, polyamide en polyester. Alhoewel deze materialen synthetische textielvezels bevatten hebben ze een functie in je zwemkleding.

Zo is elastaan een rekbaar textiel wat zorgt dat je zwemkleding flexibel blijft (rekt). Elestaan wordt ook wel Lycra genoemd.

Tip 2: Maat

Zwemkleding is net zoals andere kleding gemaakt volgens een bepaald matentabel. Echter is ieder kind uniek, dus kan de maant van de kleding anders vallen dan waar het is aangegeven. Zorg ervoor dat je de zwemkleding past alvorens je de etiket verwijderd.

Let erop dat je kind er makkelijk in kan bewegen. Daarnaast is het belangrijk dat het niet te strak zit. Te los is ook niet handig. Vooral als de je bijvoorbeeld voor een spaghettiband hebt gekozen voor je peuter en ze er erg last van heeft dat de band steeds er vanaf valt.

kind zwemt

Ook voor je peuter zoon is het niet handig dat het broekje er steeds bijna vanaf valt. Je kunt als ouder zelf aanvoelen of de zwemkleding goed zit. Je kunt het ook aan je peuter navragen.

Een ander optie is om de kleding even aan te houden om te kijken of het niet te strak wordt. Als je geen rode drukstrepen ziet kun je er vanuit gaan dat de zwemkleding perfect past. Anders kun je naar behoefte de kleding terugbrengen en voor een groter of kleiner maat gaan.

Tip 3: Wat voor zwemkleding; met of zonder UV-bescherming?

Je kunt zwemkleding voor peuters in allerlei soorten en kleuren vinden. Voor meisjes kun je bijvoorbeeld gaan voor een badpak of een bikini. Voor een jongen alweer voor alleen een broekje of een broekje en hemdje. Ook vind je tegenwoordig ook zwemkleding met hun lievelingsfiguur. Je kunt voor goedkope of voor dure zwemkleding gaan. Naar ieders wil en portemonnee vind je wat.

Tegenwoordig kun je ook een UV zwemkleding vinden. Dat zie je vooral terug aan de korte broekjes en hemdjes met halve mouwen terug. Deze zwemkleding bieden een factor 50 bescherming tegen UV stralingen door de UV stralingen te weerkaatsen.

Back To Top