Kamperen met de kinderen: 4 leuke bestemmingen in Nederland

thumbnail

Vakantie in eigen land? Ga kamperen in één van de leukste plekken van Nederland! Wil je met je gezin kamperen, dan kies je voor campingplaatsen die kindvriendelijk zijn.

Je kunt kiezen uit veel plaatsen in Nederland om met je kinderen te gaan kamperen. Veel kinderen blijft de kampeertijd in hun jeugd nog vele jaren bij. Zorg bij het uitkiezen van de camping dat het kindvriendelijk is, maar ook of er voldoende te toen is in de buurt. Hoe leuk is het om er ook een keer erop uit te gaan met je gezin? Om je een handje te helpen hebben wij de 4 leukste bestemmingen uitgezocht.

1) Veluwe

In de Veluwe kun je een heerlijke vakantie hebben met je gezin. Je hebt in de Veluwe verschillende campingplekken waar je kunt reserveren om een onvergetelijke vakantie door te maken met de kinderen. Veluwe is één en al natuur waar je veel tijd in kunt doorbrengen. Op de Veluwe kun je wandelen en fietsen. De Veluwe beschikt namelijk over 43 kilometer aan fietspad. Genoeg te doen dus!

Op de Veluwe kun je verschillende soorten campingplekken vinden. Voor ieders wil wat. Ga voor een camping voor gezinnen en geniet van een heerlijke kampeertijd.

2) Waddeneilanden

De Waddeneilanden is een geschikte plek om te gaan kamperen met de kinderen. Je kunt naast het kamperen genieten van het uitwaaien in één van de eilanden. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten die je kunt doen op de Waddeneilanden. Ga met je gezin Wadlopen. Wadlopen is een begrip wat voor de Waddeneilanden geldt.

Wadlopen is een georganiseerde wandeling waarbij je een aantal eilanden kruist. Door het wisselen van het getij, waarbij de waterstand het meest laag is, loop je door mosselbanken, slik en zandplaten. Let op de wandeling vereist enige ervaring en een goede conditie, omdat het soms pittige routes kunnen zijn. Vooral als de weersomstandigheden niet meewerken vraagt het veel van de wandelaar.

De strandliefhebbers kunnen genieten van het strand bij de Koog op Texel. Ben je moe van het zwemmen of na een wandeling, dan kun je een heerlijk hapje en drankje doen bij de gezellige strandpaviljoens. Ook een mooi moment om te genieten van het mooie uitzicht!

Meer op deze sites:

3) Achterhoek

Kamperen met de kinderen in de Achterhoek is een goede optie, omdat je er veel te beleven hebt. Naast de faciliteiten op de camping kun je met de kinderen erop uit. Ga de Achterhoek verkennen door museum More te bezoeken en een wandeling te doen door de Achterhoek.

Daarnaast kun je in de Achterhoek zwemmen en erop uit met de kinderen om pannenkoeken te eten bij een pannenkoekenboerderij. Je kunt met ze klimbos Achterhoek bezoeken en een actieve middag beleven. Er is veel te beleven in de Achterhoek.

4) Betuwe

Betuwe is een mooie plaats om te gaan fietsen of wandelen. Een rustige plek waar je gerust met je kinderen naartoe kan gaan. In Betuwe vind je verschillende campingplekken waaronder kindvriendelijke. Betuwe is vooral geschikt voor een vakantie wat in de natuur plaatsvindt. Heerlijk bijkomen door te genieten van alle rust.

Back To Top