Op vakantie met de kinderen naar Griekenland

thumbnail

Griekenland is een geschikte land voor gezinnen! Je kunt genieten van de natuur, oude cultuur en de prachtige stranden. Hieronder vind je de eilanden die je gerust met of zonder kinderen kunt bezoeken en verblijven. Er is genoeg te doen, ook voor de kinderen.

Kreta

Kreta is onder Nederlanders, maar ook onder ander Europeanen een geliefd eiland. Met of zonder kinderen kun je op dit eiland genieten van de zee en andere accommodaties.

In Kreta staat het legendarische paleis Knossos. Wil je lekker languit luieren, dan is Kreta een goede optie. In Kreta vind je namelijk 150 stranden en baaitjes om lekker te gaan zonnen. Terwijl jij aan het zonnen bent kunnen de kinderen lekker gaan snorkelen in het heldere water.

Op het eiland Kreta kun je ook verschillende soorten slakken proeven. En vind je verschillende kleine dorpjes die verschillende smaken slakken op hun menu hebben staan. Een echte delicatesse voor dit eiland.

zwembril

Kos

Kos is het derde grootste eiland van Griekenland. De andere twee eilanden zijn Rhodos en Karpathos. Kos is een geschikte eiland om te kiezen voor een luier vakantie onder de zon. Het eiland kent mooie stranden waar je je handdoek kunt leggen en genieten van het uitzicht terwijl je een tintje bruiner wordt. De zeebodem op dit eiland loopt langzaam af wat dus de zee kindvriendelijk maakt.

Alonissos

Houd je van kamperen? Dan is Alonissos het eiland voor jou! Namelijk is dit eiland een eiland met veel eco-resorts. Je kunt er dus ook veel kampeerplaatsen vinden om je tent op te zetten. Wat je van een eco-eiland kunt verwachten zie je zeker terug op dit eiland. Het eiland is één en al natuur en het heeft een marine park. Dit park is de het grootste park van Europa. Ook is dit eiland geschikt voor kinderen, omdat je op dit eiland lekker de zee in kunt om te gaan snorkelen.

Andros

Wil je een betaalbare eiland, dan kun je beter zijn bij Andros. Andros ligt op slechts twee uur reistijd vanaf Rafina (een haven met directe verbindingen naar Athene airport).

Andros is een eiland wat nog kortgeleden is ontdekt door de Europeanen. Het eiland is dus daarom nog niet echt toeristisch. Je ziet wel dat de Europeanen hier een tweede huis kopen. Het eiland telt vier wonderschone zandbaaien. Zandbaai Ághios Kyprianos is een klein en kindvriendelijk baai.

Skiathos

Dit eiland is klein, maar fijn. Dit eiland is erg stijlvol en je vindt er smalle, geplaveide stranden met ambachtelijke winkels, restaurants en cafés. Dit eiland is dus geschikt om te gaan shoppen, maar ook bedoeld om te gaan zonnebaden en zwammen. Het eiland kent namelijk 60 stranden!

Corfu

Voor de feestgangers is dit eiland een geschikte plek. Je vindt op dit eiland (Kavos) veel nachtclubs en bars. Wil je meer rust, dan kun je gaan naar Oud Perithia. Peritriha is het oudste dorp van Corfu en zit aan de voet van de berg Pantokrator.

Je ziet hier vredige wijngaarden en ziet de Venetiaanse stijl terug. Op dit eiland vind je veel kindvriendelijke hotels.

Het reisaanbod

Griekenland is een groot land met veel eilanden. De keus is snel gemaakt om naar Griekenland te gaan. De volgende vraag luidt; naar welk eiland? Dat is begrijpelijk want er zijn zoveel eilanden!

Nadat het eiland is gekozen is de volgende vraag op welke wijze je je verblijf met je gezin wilt doorbrengen. Wil je daar kamperen, een appartement huren of naar een hotel? Wat ook mogelijk is om voor een rondreis te gaan.

Vind je het fijn om vooraf te weten wat de vakantie je precies gaat kosten, dan is een all-inclusive vakantie een goede optie. All-inclusive wilt niet per definitie zeggen dat het goedkoper is. Namelijk betaal je ook voor ‘luxe’. Het hangt van de sterren van het hotel af hoeveel je voor hun all-inclusive concept betaald.

Wil je liever een low-budget vakantie, dan kun je kiezen voor het huren van een appartement. Afhankelijk van de populariteit van het eiland verschillen de prijzen. Tevens kun je met de kinderen een rondreis door Griekse eilanden maken. Hoe geweldig is dat?

Het is het leukste als de kinderen een beetje ouder zijn en wat geschiedenis kunnen meekrijgen van Athene. Dat hoeft niet perse, want ook jij hebt veel aan de rondreis.

Back To Top