5 redenen om je woning te isoleren

thumbnail

Comfortabel wonen kent vele voordelen. Het isoleren van je woning is een onderdeel van het comfortabel wonen. In de wintermaanden wil je niets liever dan thuiskomen in een warm huis en lekker met je kind of baby spelen. Het behouden van de warmte is net zo belangrijk, want een geïsoleerde woning is ook nog eens goed voor de portemonnee. In dit artikel lees je 5 redenen waarom het isoleren van je woning een goed idee kan zijn.

 1. Goed voor je portemonnee
  We hebben het al een beetje verklapt, maar dit blijft wel de belangrijkste reden om je woning te isoleren. Het isoleren van je woning zorgt er namelijk voor dat je woning weinig warmte verliest waardoor jij langer kunt genieten van de warmte in huis. Wanneer een huis weinig of niet geïsoleerd is kan dit veel geld kosten. De warmte blijft namelijk niet in de woning zitten en sluipt langzaam naar buiten. Ook de kou van buiten komt je woning in waardoor je nog meer moet stoken. Veel stoken betekent ook veel geld!
 2. Goed voor het milieu
  Verloren warmte is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook slecht voor het milieu. Het milieu is van ons allemaal en we mogen er dan ook wel zuinig op zijn. Wanneer je teveel moet stoken gaat dat ten koste van het milieu. Het is zonde van alle aardgas waar we al niet meer veel van over hebben. En waarom zou je meer stoken als het minder kan? Er zijn daarbij ook meer dan 4 isolatiematerialen.
 3. Je investering verdien je zo terug
  Een ander reden is dat de investering voor het isoleren van je woning zo terugverdiend is. Hoe dat zit? Je moet uiteraard enigszins geld investeren in het isoleren van je woning. Dat kan overkomen als een flinke investering, maar vergeet niet dat je gaat besparen op je stookkosten waardoor je die investering terugverdiend. Vanaf het moment dat je het hebt terugverdiend kun je optimaal genieten van wooncomfort terwijl je bezuinigd op de stookkosten!
 4. Subsidiemogelijkheden
  De overheid wilt dat de samenleving duurzamer gaat wonen. Isolatie is een vorm van duurzaam wonen waardoor de overheid geld uitgeeft aan deze investering. Alhoewel de overheid in het verleden veel meer geld tot beschikking had voor het isoleren van je woning is er nog mogelijkheid tot het aanvragen van subsidies. Hoeveel de subsidie is per gemeente verschillend. Het is raadzaam om op de website van je gemeente te zoeken naar mogelijke subsidies, of kijk op deze website van de overheid: www.verbeterjehuis.nl.
 5. Gezondheid
  Niet iets waar je snel aan denkt bij het overwegen van het isoleren, maar het telt ook veel gezondheidsvoordelen. Waarom? Isolatie voorkomt namelijk vocht in wanden die voor gevaarlijke schimmelvorming kan leiden.

Hoewel isolatie schimmelvorming kan tegengaan kan een goed geïsoleerde woning ook juist voor vochtproblemen zorgen. Hoe? Een woning moet geregeld geventileerd worden. Wanneer er weinig tot geen ventilatiemogelijkheid is zorgt dat voor vochtproblemen.

Het is dus belangrijk om je goed te informeren hoe je vochtproblemen na het isoleren van je woning het beste kunt voorkomen. Dit waren de 5 redenen om je woning te isoleren.

Back To Top