Woning isoleren voor meer comfort

thumbnail

In dit artikel gaan we het hebben over kruipruimte isolatie om je woning nog comfortabeler te maken.

Manieren om het klimaat in je kruipruimte te verbeteren

Als je geen geld of tijd hebt om je kruipruimte te isoleren, kan je daar op twee andere manieren een beter klimaat maken. De eerste is door middel van bodemfolie en de andere is door te zorgen dat er goede ventilatie aanwezig is.

Bodemfolie

Door bodemfolie aan te leggen in je kruipruimte kan je zorgen dat condensatie wordt tegengehouden. Dit is geen vorm van isolatie, omdat het de temperatuur in de kruipruimte niet verbetert. Door folie op de grond te leggen kan het vocht niet meer opstijgen en dus wordt de luchtvochtigheid automatisch beter. Bodemfolie kan je kopen voor €6 per vierkante meter en is makkelijk zelf te leggen.

Ventilatie van de kruipruimte

Veel problemen in de kruipruimte worden ook veroorzaakt door slechte ventilatie. Als er geen luchtdoorstroom is, blijven de natte delen hangen en veroorzaken ze problemen. Door te zorgen voor een goede ventilatie zorg je er voor dat de lucht in de kruipruimte gezond is, dat de luchtvochtigheid vermindert, dat gassen en nare geurtjes niet meer je huis inkomen en dat de lucht boven de kruipruimte automatisch kwalitatief beter is. Als je al isolatie hebt aangelegd is het voldoende om te ventileren door middel van een paar luchtvensters in de voorgevel.

Back To Top